Lindbäcks gör miljardaffär och blir storägare i Studentbostäder Sverige

Lindbäcks har genomfört en försäljning av sina studentbostäder på Porsön i Luleå till Studentbostäder i Sverige (SBS). De åtta fastigheterna omfattar 1443 lägenheter med ett underliggande fastighetsvärde på ca 1,1 miljarder kr. Försäljningen ska ligga till grund för nya investeringar och bostadsprojekt i egen regi. Genom affären blir också Lindbäcks 20 % delägare i SBS.– Vi är glada att sälja våra studentbostäder till en så långsiktig aktör som SBS och det känns bra att vi också blir delägare i bolaget. Den här affären kommer att möjliggöra vår fortsatta expansion, vi ser nu fram emot att bygga nya bostäder för egen förvaltning i Luleå, Skellefteå och Piteå, säger Hans Lindbäck, VD för Lindbäcks Fastigheter.

I affären med SBS ingår även en överenskommelse att Lindbäcks ska bygga 100 nya studentlägenheter som en förtätning inom området på Porsön. Byggstart är beräknad till våren 2020.

– Luleå är ett teknikkluster med ett av Europas mest välrenommerade universitet som attraherar studenter och forskare från hela världen. Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda studentboenden och därmed bidra ytterligare till stadens utveckling. Genom att få Lindbäcks också som ägare kan vi gå starkare fram med vår projektutveckling, säger Rebecka Eidenert, VD för Studentbostäder i Sverige.

Varje år studerar drygt 15 000 studenter vid Luleå tekniska universitet. Porsön är idag en attraktiv och snabbt expanderande stadsdel norr om Luleå centrum med universitet, studentområden och många arbetsplatser inom teknikindustrin. Luleå är ett teknikkluster med ett av Europas mest välrenommerade universitet som attraherar studenter och forskare från hela världen.

SBS äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder i långsiktiga partnerskap med kommuner, landsting och högskolor och finns idag på 10 högskolenära orter i Sverige. SBS tillträder fastigheterna den 2 september 2019.

 

Ladda ner pressmeddelandet här