Bygg med Lindbäcks

Som Europas ledande producent av industriellt producerade flerbostadshus utvecklar vi ett högkvalitativt byggande. I vår toppmoderna produktionsanläggning och våra byggarbetsplatser runt om i landet kombinerar vi det bästa av industriell produktionsfilosofi med våra egna erfarenheter från snart 100 års byggande.

Kontakta oss

Fördelar att bygga med oss

Hållbara flerbostadshus i trä

Vi bygger våra flerbostadshus i trä från de svenska skogarna i Norrland. Trä är inte bara ett förnybart byggmaterial med hög förädlingsgrad och minimalt koldioxidutsläpp, det ligger oss dessutom nära såväl geografiskt som i vårt hjärta. Vi bygger aldrig snabbare än skogen växer, det sägs att det bara tar en minut för skogen att producera det material som behövs för att bygga ett åttavåningshus i trä.

Långsiktigt samarbete

Vi inleder gärna samarbetet med dig som kund i ett tidigt läge. Då kan vi tillsammans ta fram den bästa lösningen som matchar just dina förutsättningar och vårt byggsystems möjligheter.
Vår målsättning är att bygga hus som uppfyller dina önskemål gällande form, gestaltning och kvalitet. Vi vill industrialisera byggandet men absolut inte arkitekturen.

Resurseffektiv husproduktion

Vi tror på industriellt byggande och har genom åren utvecklat en kunskap som idag ligger till grund för hela vår produktionsprocess. Från affärsutveckling, projektering, inköp, fabrik till byggplats och överlämning. Vi är övertygade om att industriell produktion är framtidens metod för att skapa sunda bostäder till fler.
Bygga i fabrik innebär att vi får bättre kontroll över kvaliteten, mindre spill av materiella resurser och blir mer kostnadseffektiva. Dessutom är arbetsplatsen säkrare för våra anställda och de fysiskt tunga arbetsmomenten är betydligt färre än traditionellt bygge direkt på plats.

Världens mest hållbara byggplats?

Sedan starten för över 100 år sedan har innovation blivit en del av vår tradition. Solcellsanläggning på taket stor som en fotbollsplan, spillvärme från grannen på Haraholmen och grön el från vattenkraft gör vår fabrik självförsörjande på förnybar energi. Tillsammans med LEAN-arbetssättet ONE WAY gör det oss till Europas modernaste produktionsanläggning för flerbostadshus och vad vi vet, världens mest hållbara byggplats. Välkommen att höra av dig för ett besök i vår toppmoderna fabrik!

Produktion av moduler i Haraholmens fabrik i Piteå

”Vi sparar på resurser genom att bygga industriellt, vi bygger med trästomme och vår nya fabrik är försörjd med förnybar energi.”

Så funkar det att anlita oss – vår byggprocess i fem steg

Från första mötet till att huset står färdigt för överlämnande värnar vi om en tät dialog med våra kunder. Därför har vi kokat ner vår produktionsprocess till fem steg, där du som kund alltid har en översikt över var vi befinner oss just nu.

1. AFFÄRSUTVECKLING

På Lindbäcks har vi affärsutvecklare som tillsammans med arkitekter tar fram förslagshandlingar som matchar markens förutsättningar och dina önskemål som byggentreprenör. Utifrån förslagshandlingarna presenterar vi sedan ett riktpris. Om du väljer att gå vidare fastställs krav på tekniska egenskaper, inredning, ytskikt och installationer. Därefter tar vi fram ett förslag till lösning och lämnar ett anbud för genomförandet. När vi är överens tecknas ett entreprenadkontrakt.

2. PROJEKTERING OCH INKÖP

Från beställning avsätter vi 32 veckor för projektering och beredning av ett objekt. Det gör det möjligt att hålla jämna steg med vår fabrikstillverkning samtidigt som det ger oss tillräckligt med utrymme för genomtänkta val, inköp, leveranser och avstämningar. Vi värderar alltid en nära dialog med dig som kund under hela projekte­ringsprocessen.

3. PRODUKTION I FABRIK

Volymerna tillverkas inomhus i vår toppmoderna fabrik i Piteå. Som byggentreprenör erbjuds du alltid att göra en förbesiktning tillsammans med oss. Vid slutet av produktions­linan täcks volymerna med väderskyddande kapell och görs klara för transport till byggplatsen – antingen med båt eller sjöfart.

4. PRODUKTION PÅ BYGGARBETSPLATS

Innan volymerna transporteras till byggplatsen görs grunden färdig och yttertaket tillverkas på plats. Därefter monteras modulerna och taket lyfts på. Vi utför kompletterande ut- och invändiga arbeten och färdig­ställer volymerna till nyckelfärdiga hus.

5. ÖVERLÄMNANDE

Den volym som förbesiktats i fabriken används som referensvolym vid slutbesiktningen. Efter godkänd slutbesiktning överlämnas byggnaden till byggherren. Om inget annat avtalats är garanti­tiden fem år.

Våra byggprojekt

Från Kiruna i norr till Malmö i söder har vi på Lindbäcks fått vara med och bidra till att nya stadsdelar vuxit fram. Här listar vi några av projekten vi är stolta över att ha fått leverera. Om du är nyfiken på att veta mer om något specifikt projekt är du alltid välkommen att kontakta oss.

Bild 1/3

Bild 2/3

Bild 3/3

Dagsmejan, Sollentuna
Egenregiprojekt

Antal lägenheter: 203 st

Byggår: 2018

Med stora takterrasser, lummiga trädgårdar och modern arkitektur presenterar är Dagsmejan vår stoltaste egenregiproduktion någonsin. Dagsmejan har ritats upp, planerats och finputsats av våra team – och 2018/2019 var kvarteret, intill Edsviken i Sollentuna, redo för inflyttning. Bostäder att längta hem till, på ett läge med närhet till både staden och naturen.

"När du rör dig utanför Dagsmejan ser du glimtar av byggnaden i mitten av kvarteret, men det är först när du kliver in på gården som du ser huset i sin hela gestalt"

Jacob Haas, Arkitekt

Bild 1/3

Bild 2/3

Bild 3/3

Fjällvyn, Kiruna
Kund: Riksbyggen

Antal lägenheter: 47 st

Byggår: 2019

Fjällvyn är vad det heter – ett bostadsprojekt med milsvid utsikt över Kebnekaises fjällvärld. Här finns slalombacke, skoterled och elljusspår alldeles utanför dörren. Inte helt oväntat inrymmer huset en gemensamhetslokal med bastu, en härlig plats att landa på efter en heldag i den friska luften. Fjällvyn byggs i samband med Kirunas stora stadsomvandling, på uppdrag av Riksbyggen.