Framåt med forskning och innovation

Sedan starten för nästan 100 år sedan har innovation och utveckling varit ett av Lindbäcks signum. Vi satsar mycket tid och resurser på forskning och kunskap för att kunna fortsätta skapa sunda, hållbara och attraktiva boenden av god kvalitet.

Vi är stolta över att vara Europas modernaste producent av flerbostadshus. Vår produktionsanläggning som driftsattes vid årsskiftet 2017/2018 försörjs av förnybar energi genom Sveriges största takmonterade solcellsanläggning samt fjärrvärme från stadens pappersindustrier och andra industrier på området. Vi använder arbetssättet och filosofin Lean för att standardisera våra byggprocesser, spara vår miljö och säkra kvalitet för våra kunder.

Vi lanserade under hösten 2019 Lindbäcks Live – en digital tjänst som kommunicerar med bostadsköparna från kontraktsskrivning till inflyttning. Via sin mobiltelefon får våra kunder löpande uppdateringar om byggets status – hela vägen från beställning tills att flyttlasset landar i hallen. De första Lindbäcks Live-utskicken gjordes till kunder som köpt en bostadsrätt i Brf Skogsstjärnan i Vega, Haninge. Tjänsten har inspirerats av bilindustrin.

För oss är det viktigt att vi lever upp till de högt ställda kraven genom hela byggprocessen. Vi vidareutvecklar ständigt våra metoder och arbetssätt – för att skapa ännu större nytta för våra kunder. Luleå tekniska universitet är vår naturliga samarbetspartner inom detta område. Tack vare samarbetet har båda parter tagit en Sverigeledande position, något vi är mycket stolta över.

Vi bygger ideér för att vi vet att vi gör skillnad.