Utökat avtal med Rikshem

Rikshem och Lindbäcks bygg har idag tecknat avtal om ytterligare 1000 lägenheter som ett tillägg till de 2000 lägenheter som avtalades 2014. Rikshem ska under de kommande åren bygga 5000 lägenheter och behöver därför utöka beställningen då man redan nu avropat ca 800 lägenheter från det första avtalet med Lindbäcks.

 

Den utökade beställningen är en del i Rikshems satsning på hållbart byggande. Att som Lindbäcks bygga i trä ger lägre koldioxidutsläpp jämfört med andra byggmaterial och för Rikshem är det viktigt att ta ansvar för miljön.

 

– Sverige behöver fler bostäder och vi bygger smart, snabbt och hållbart för att bidra till att bygga bort bostadsbristen. Att vi genom vårt byggande också kan medverka till att trygga jobb i Norrbotten känns extra roligt, säger Sven-Göran Svensson, tf VD för Rikshem.

 

– Vi är glada över förtroendet att få bygga ytterligare 1000 lägenheter för Rikshem. Det känns speciellt bra att få det bekräftat nu när vi investerar i en helt ny produktionsanläggning och rekryterar 150 nya medarbetare, säger Stefan Lindbäck, VD Lindbäcks bygg.

Ladda ner pressmeddelandet här