Stefan Lindbäck blir VD för Lindbäcks Group och Magnus Edin blir ny VD för Lindbäcks Bygg

Efter miljardtillväxt förstärker nu Lindbäcks ledningsfunktionen som innebär att Stefan Lindbäck kliver upp i rollen som VD för Lindbäcks Group. Ny VD för Lindbäcks Bygg blir Magnus Edin, idag VD på SunPine AB. – Vi är glada över att hälsa Magnus välkommen till Lindbäcks. Magnus har god erfarenhet och kunskap av att leda ett företag i tillväxt. Hans bakgrund som företagsledare i ett bolag som utvecklar och förvaltar förnybar energi och där hållbarhet är en hög prioritering känns också rätt, säger Anders Svensson, styrelseordförande i Lindbäcks Group.

Lindbäcks har investerat i en ny produktionsanläggning i Lindbäcks Bygg som inneburit ökad verksamhet i hela bolagskoncernen. Nu utvecklar företaget ledningsstrukturen.

Anders Svensson, styrelseordförande i Lindbäcks Group.

– På kort tid har Lindbäcks Group vuxit med över en miljard, det ställer helt nya krav på ledningen. Därför sker nu en större förändring i ledningsorganisationen. Stefan Lindbäck lämnar rollen som vd för Lindbäcks Bygg och kliver upp som VD för Lindbäcks Group för att fokusera på affärsutveckling. Magnus Edin tar över som vd för Lindbäcks Bygg och kommer att fokusera på bolagets operativa lönsamhet.

Stefan Lindbäck, ny vd för Lindbäck Group:

– Jag tar ett större ansvar för utvecklingen av helheten i koncernen som VD för Lindbäcks Group. Nu kan jag lägga fullt fokus på affärsutveckling, företagskultur och ledarskap. Jag kommer att ansvara för detta tillsammans med Linda Rosén som får fortsatt förtroende som koncernstrateg samt ägarna Anna Bergsten, Digitaliseringschef och Annica Lindbäck, Hållbarhetsansvarig som nu också är aktiva i företaget tillsammans med mig och Hans Lindbäck, VD för Lindbäcks Fastigheter. Parallellt förstärker vi också vårt fokus på operativ lönsamhet med tillsättningen av Magnus Edin som VD för Lindbäcks Bygg. Tillsammans skapar vi en stark ledningsfunktion.

Magnus Edin ser fram emot att ta sig an utmaningen som VD för Lindbäcks Bygg.

– Jag tycker att Lindbäcks Bygg är ett fantastiskt företag. Det är ett företag som har en expansiv resa som jag följt på nära håll och som gjort intryck på mig. Jag är glad, hedrad och ödmjuk inför uppdraget och ser fram emot att få bli en del av teamet som ska fortsätta utveckla Lindbäcks Bygg. Det känns inspirerande att ett så anrikt företag är redo att satsa offensivt och kontinuerligt utveckla sitt erbjudande.

Magnus har varit VD på SunPine AB i snart sju år. – Nu är det viktigt för mig att avsluta mitt uppdrag för SunPine på ett bra sätt fram till den 14 januari. Med start 15 januari 2020 kommer jag att vara motiverad och ge hela mitt engagemang till Lindbäcks Bygg.

Ladda ner pressmeddelandet här