President Obama intresserad av Lindbäcks hållbara byggande

Stefan Lindbäck är inbjuden till konferensen ”Glacier(Global Leadership in the Arctic: Cooperation, Innovation, Engagement and Resilience) i Alaska för att berätta om Lindbäcks hållbara och klimatsmarta byggande.

USA:s utrikesminister John Kerry och guvernören i Alaska, William Walker, bjöd i veckan in Lindbäcks Bygg till konferensen Glacier för att berätta om företagets innovativa lösningar för klimatsmart och hållbart byggande. Stefan Lindbäck, VD och ägare i Lindbäcks Bygg i Piteå, är i veckan inbjuden till konferensen ”Glacier(Global Leadership in the Arctic: Cooperation, Innovation, Engagement and Resilience) i Alaska.

– Om vi globalt menar allvar med ett hållbart bostadsbyggande behöver vi bygga mer i trä eftersom ett hus med trästomme sparar två tredjedelar av koldioxidutsläppen jämfört med andra material, berättar Stefan.

Värd för konferensen är USA:s utrikesminister John Kerry och guvernören i Alaska William Walker. På konferensen medverkar även USA s president Barack Obama och bland övriga medverkande återfinns Sveriges utrikesminister Margot Wallström och professorn i miljövetenskap, Johan Rockström.

Stefan var inbjuden för att berätta om hur ett klimatsmart och hållbart byggande kan utformas för att möta kraven på en hållbar utveckling och skapa bra boenden. Stefan underströk vikten av att det behövs ett nytt hållbart och effektivare sätt att bygga. – Ska vi klara klimatmålen behövs det därför fler som oss som bygger modernt och industriellt i trä. På Lindbäcks testar och utvecklar vi ständigt nya, bättre och hållbara boendelösningar för kunden.

Ladda ner pressmeddelandet här