Lindbäcks bygger bostäder i Blåbärsskogen åt Pitebo

Universitetsområdet i Piteå växer och nu är det klart att PiteBo, Piteås kommunala bostadsbolag, ska utöka bostadsutbudet på området med 64 hyresrätter. Blåbärsskogen är ett koncepthus som PiteBo avropat via Lindbäcks ramavtal med SKL, Sveriges kommuner och landsting. – Vi har haft ett nära samarbete genom hela processen och det känns väldigt roligt att vara i mål. Blåbärsskogen blir ett fint tillskott till universitetsområdet där de boende kommer att ha närhet till både natur och stadsliv, säger Maria Sandström, VD PiteBo och Mikael Thorgren, affärsområdesansvarig på Lindbäcks.

I kommunens planering för utveckling av universitetsområdet i Piteå ingår förutom infrastruktur och näringslivsetableringar även fler bostäder och nu bygger PiteBo två hus med totalt 64 lägenheter fördelat på fyra våningar. – Blåbärsskogen erbjuder ett modernt och bekvämt boende i ett lugnt, naturskönt område med lite trafik, trots att stadslivet ligger inom gångavstånd, säger Maria Sandström. Blåbärsskogen har gott om 3: or och 4: or och lägenheterna är smart planerade där varje kvadratmeter nyttjas maximalt och ger plats för flera rum. Egna tvättmöjligheter, extra förrådsutrymmen och parkering i nära anslutning gör vardagslivet enkelt och skapar frihet. En stor fin innergård med plats för lek och andra aktiviteter skapar en trygg närmiljö.

Runt knuten ligger, förutom Coops nya butik, ridklubb, elljusspår, universitetet och Acusticum med sitt kulturutbud. I skrivande stund finns också planer på att bygga en förskola i området. – Goda bussförbindelser, enkla pendlingsförhållanden och en rimlig hyresnivå gör Blåbärsskogen till ett suveränt boende för hela familjen, säger Maria.

Det nära samarbetet mellan Lindbäcks, Pitebo och kommunen har resulterat i en ovanligt snabb tidplan där mark- och grundarbetet kan starta redan den första april i år. Projektet kommer att stå färdigt för inflyttning redan i mars 2020.

Lindbäcks har ett ramavtal med SKL, Sveriges kommuner och landsting. Avtalet gör det möjligt för kommunägda bolag att förenkla upphandling för flerbostadshus 4 – 6 våningar. – Vi har tagit fram ett koncepthus att utgå från i vårt ramavtal med SKL; Bostadshus 2016 som vi tidigare kontrakterat i Kiruna och Norrtälje, avtalet ger en stor möjlighet att påskynda och förenkla för fler bostäder, säger Mikael Thorgren.

Ladda ner pressmeddelandet här