Nytt avtal med Stockholmshus

Familjebostäder, Svenska Bostäder och Stockholmshem har tillsammans med Stockholm stad gått samman och initierat satsningen av Stockholmshus där målet är att inom fem år gemensamt skapa och bygga 5000 hyresrätter.

– Lindbäcks är en av fyra entreprenörer som tecknat ett avtal där vi får förtroendet att bygga 15-25 % av hyresrätterna, vilket innebär produktion av upp till 1200 lägenheter fram till 2020, säger Wilhelm Risberg, Vice VD och marknadschef för Lindbäcks Bygg.

Redan nu i januari startar arbetet för att utveckla Stockholmshus lägenheter tillsammans med de fyra entreprenörerna där de övriga tre är Einar Mattson, NCC och Skanska.

– Vi är glada att kunna teckna avtal med fyra erfarna entreprenörer som tillsammans med oss kan utveckla en innovativ och effektiv byggprocess som kortar ledtider och ökar bostadsbyggnadstakten, säger Mikael Källqvist, ordförande i styrgruppen för Stockholmshus. Första etappen med byggstart 2017 av ca 500 lägenheter kommer att fördelas över Östgötahöjden, Örskär, Larsboda, Bandhagen, Farsta/Farsta strand, Solberga och Tensta.

Ladda ner pressmeddelandet här