Ny ledning i Lindbäcks Bygg

Magnus Edin lämnar uppdraget som vd för Lindbäcks Bygg – Jag känner att jag inte har de förutsättningar som krävs för att fullfölja mitt uppdrag som vd. Vi har en grundläggande olika syn på företagsledning och vägen framåt. Av den anledningen väljer jag att säga upp mig från mitt uppdrag, säger Magnus Edin.

Styrelseordförande Mikael Brandt kliver in som tf vd för Lindbäcks Bygg.

– Vi vill tacka Magnus för hans insats att förbättra bolagets ekonomiska situation, säger Stefan Lindbäck, vd Lindbäcks Group.

Hösten 2019 rekryterades Magnus Edin som ny vd för Lindbäcks Bygg, en tjänst han formellt tillträdde den 15 januari 2020.

Stefan Lindbäck, delägare och vd för koncernbolaget Lindbäcks Group:

– Magnus rekryterades för att vända runt Lindbäcks Byggs ekonomiska situation som var pressad av dåliga rörelseresultat. Vi hade röda siffror och en utveckling som akut behövde vändas. Magnus har genomfört en genomgripande genomlysning av verksamheten och genomfört en lång rad åtgärder som gör att utvecklingen nu går åt rätt håll. Vi vill tacka Magnus för ett engagerat och fokuserat arbete som gjort skillnad för Lindbäcks Bygg, säger Stefan Lindbäck.Lindbäcks Bygg får en ny tillförordnad vd i Mikael Brandt som varit styrelseordförande i Lindbäcks Bygg sedan juni 2021. Mikael Brandt:

– Det här skiftet av vd betyder inte att arbetet med att stärka lönsamheten är över. Vi har fortfarande stora utmaningar framför oss att hantera, mycket till följd av externa faktorer som effekterna av pandemin och inte minst pågående krig i Ukraina. Faktorer som påverkar leveranser och priser på material och inte minst skapar osäkerhet kring investeringar i bland annat bostadshus. Detta gör att vi själva måste vässa oss ytterligare för att vara det naturliga valet för våra kunder. Vi har kommit långt och vi vet att vi bygger attraktiva hus som människor vill bo i. Nu handlar det om att påvisa värdet av detta samtidigt som vi tillsammans i organisationen blir så effektiva som möjligt.

– Jag kliver nu in som tillförordnad vd och när kursen framåt är tydligt fastlagd kommer vi att inleda rekryteringsprocessen för en ny vd i Lindbäcks Bygg, säger Brandt och tillägger:

– Jag kommer i min nya roll vara på plats på Lindbäcks varannan vecka i Norr, varannan vecka i Mälardalen. Jag kommer att vara på plats på våra kontor, fabriker och byggplatser. Det blir mycket resande. Men jag vill vara närvarande och nära verksamheten. Till min hjälp har jag givetvis familjen Lindbäck.

Som ny styrelseordförande i Lindbäcks Bygg kliver delägaren och styrelseledamoten Erik Lindbäck in, tidigare mångårig vd för Lindbäcks Bygg.

Ladda ner pressmeddelandet här