Lindbäcks vinner markanvisningstävling i Vegastaden

Lindbäcks har tecknat avtal med Togo fastigheter för köp av mark i stadsdelen Vega, Haninge. Marken ligger i direkt anslutning till den nya pendeltågstationen i norra delen av Haninge kommun och planen är att bygga 250 lägenheter.

– Vi är mycket glada över att ha fått detta förtroende av Togo som vi har ett bra samarbete med sedan tidigare, säger David Jonsson, affärsområdeschef söder.

 

Lindbäcks har tillsammans med landskaps- och bostadsarkitekter från ÅWL Arkitekter tagit fram ett förslag med hus i trä och med trästomme. Platsens läge vid naturreservat har varit vägledande för gestaltningen och likaså närheten till Stockholms innerstad.

 

– Här finns höga krav på klimatsmarta lösningar och möjligheter att skapa en bra helhet med kommunikation, boende och rekreation, säger Jacob Haas, arkitekt på ÅWL.

 

– Vi ska förvalta uppdraget väl, jag ser fram emot byggstart då det är ett roligt projekt, inte minst för vår relation till Togo där vi har många likheter genom vår långa historia och familjeägda företag. Målsättningen är att det ska vara inflyttningsklart samtidigt som invigningen av pendeltågstationen år 2019, säger David Jonsson.

Ladda ner pressmeddelandet här