Lindbäcks sätter fokus på hållbarhet och studentbostäder i Almedalen

Lindbäcks Bygg, Sveriges ledande aktör inom industriellt byggande av flerbostadshus, är för andra året i rad på plats i Almedalen. Tillsammans med sin samarbetspartner Rikshem visar Lindbäcks upp en visningslägenhet i hamnen i Visby.

– Almedalen är en viktig vecka för oss då vi har möjlighet att visa våra produkter, knyta nya kontakter och ta del av den bostadspolitiska debatten, säger Stefan Lindbäcks, vd Lindbäcks Bygg. Hållbar stadsutveckling är temat för den visningslägenhet som Lindbäcks tagit fram tillsammans med sin största kund och samarbetspartner Rikshem. Den 32 kvadratmeter stora lägenheten visas hela veckan nere i hamnen i Visby. I lägenheten visas hur området Gränby i Uppsala utvecklas genom pågående renoveringar och kommande nyproduktion.

– Vi har alltid jobbat med miljö- och hållbarhetsfrågor men om möjligt står de ännu högre upp vår dagordning idag, säger Stefan Lindbäck.

Under måndagen deltog Stefan Lindbäck även i en paneldebatt under rubriken ”Hur får vi fler studentbostäder?” arrangerad av Akademiska Hus som ser allvarligt på studentbostadsbristen och ser den som ett hot för både akademi och stadsutveckling. Lindbäcks har ända sedan 1994 byggt studentbostäder och förvaltar idag över 1 000 studentbostäder i Luleå och Piteå. På grund av det ökande behovet bygger nu Lindbäcks ytterligare 290 forskar- och studentlägenheter i Luleå.

– Att bygga studentbostäder är komplicerat eftersom det på en liten yta ska få plats väldigt mycket samtidigt som kvaliteten ska vara hög. Det utmanar oss och tvingar oss att hela tiden bli bättre, säger Stefan Lindbäck. Stefan Lindbäck finns tillsammans med Wilhelm Risberg, vice vd på Lindbäcks, på plats i Almedalen till och med onsdag.

Ladda ner pressmeddelandet här