Lindbäcks rekryterar målare

Lindbäcks bygg har under många år haft ett bra samarbete med Lundströms måleri när det gäller målningsarbeten. Från och med i höst förändras samarbetet då Lindbäcks kommer att rekrytera egen personal inom måleriverksamheten.

 

– Det är ett strategiskt val. Vi ökar produktionstakten och har gått upp i tvåskift på grund av efterfrågan och vi behöver fasa in nya medarbetare i vår nya anläggning. Vårt behov av målare har successivt ökat och det gör att vi nu tagit beslutet att anställa egen personal inom måleriet, säger Peter Eriksson, fabrikschef på Lindbäcks.

 

Lundströms måleri kommer fortsatt att ha ett nära samarbete med Lindbäcks.

– Vi kommer att anlita Lundströms i vissa måleriarbeten och som konsulter eller utbildningsledare. Nu söker vi medarbetare som kanske jobbar som målare idag, har utbildning men jobbar med annat eller som kanske är entreprenör inom måleri men som vill ha en fast arbetsplats att åka till, säger Peter Eriksson.

 

Lindbäcks expanderar och bygger ny produktionsanläggning med syfte att möta den ökade efterfrågan på bostäder, utveckla verksamheten och skapa arbetstillfällen. – Bara i fabriken har vi under våren anställt drygt 30 nya medarbetare och är mitt i en rekrytering ett trettiotal industrisnickare till. Rekryteringen av målare i egen regi kommer att innebära ytterligare ett tiotal medarbetare, säger Peter Eriksson.

 

Skiftarbetet införs under en begränsad period och företagsledningen räknar med att övergången till dagtid sker när den nya produktionsanläggningen kommit igång. Ingen av Lundströms målare riskerar uppsägning på grund av förändringen i samarbetet och Lundströms målare på våra byggarbetsplatser berörs inte.

Ladda ner pressmeddelandet här