Lindbäcks och Samhällsbyggnadsbolaget fortsätter sitt samarbete i Skellefteå

P R E S S M E D D E L A N D E. Lindbäcks och Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, fortsätter sitt samarbete med byggstart av ett nytt bostadskvarter i Skellefteå, kvarter Bägaren i Moröhöjden med 51 lägenheter. Lindbäcks har nyligen färdigställt 161 lägenheter i kvarteret Dubbelkrut, Västra Erikslid åt SBB. – Jätteroligt att Samhällsbyggnadsbolaget väljer att fortsätta bygga med oss på vår hemmamarknad i en så expansiv stad som Skellefteå. Vi delar uppfattningen att trähus är framtidens hållbara boende, säger David Sundström, affärschef på Lindbäcks.

I Skellefteå fortsätter bostadsbyggandet och nu startar bygget av SBB:s andra projekt med Lindbäcks. – Kvarter Bägaren består av två hus i fem respektive sju våningar, totalt 51 hyresrätter samt en garagebyggnad. Projektet kommer att certifieras med Miljöbyggnad silver och det känns väldigt bra att SBB vill prioritera hållbarhet i sina projekt, säger David Sundström.

Kvarter Bägaren ligger centralt i området Moröhöjden i Skellefteå. De två punkthusen kommer att byggas med stort fokus på materialval. Mellan husen anläggs en gårdsmiljö med möjlighet för attraktiva lek- och samlingsplatser. Parkeringar kommer att anläggas vid den södra delen vid husen mot Myntgatan.

Arkitekt: Nordmark & Nordmark

Ladda ner pressmeddelandet här