Lindbäcks gör affär med Willhem – bygger 292 lägenheter i Haninge

Lindbäcks Bygg i samarbete med Sunt Boende har tecknat avtal med Willhem och kommer att bygga 292 lägenheter i Vega i Stockholmsområdet. De boende kan förvänta sig ljusa och energisnåla bostäder, bra kommunikationer in till stan och grönområden runt hörnet.

Lindbäcks Bygg ska bygga 292 hyresrätter i Vega i Haninge kommun åt bostadsbolaget Willhem. Lägenheterna är yteffektiva och varierar i storleken, från ettor till treor. De två husen som inrymmer lägenheterna är belägna i den nya stadsdelen Vega i Haninge. Här finns närhet till både natur och service och de goda kommunikationerna gör det enkelt att ta sig in till Stockholm city.

 

– Man har byggt en ny pendeltågsstation och utvecklat hela området i Vega. Samtidigt är det naturskönt och nära till skogen, vilket gör att de boende får en härlig känsla av både stad och natur, säger David Jonsson, affärsområdeschef Mälardalen på Lindbäcks Bygg.

 

– Det känns roligt att vi kan fortsätta växa i Stockholmsområdet genom förvärv av ett mycket fint nyproduktionsprojekt. Att köpa färdigutvecklade projekt är ett utmärkt komplement till den nyproduktion vi har i egen regi, säger Willhems vd Mikael Granath.

 

Projektet går under namnet Kvarteret Cesar och Lindbäcks Bygg har arbetat med att ta fram energisnåla fastigheter.

 

– Vi har genom hela projektet haft ett starkt hållbarhetsfokus och bygger energieffektiva hus där inte bara stommen utan även fasaderna är i trä. Husen är så energieffektiva att energiförbrukningen nära halveras jämfört med aktuella byggregler, säger David Jonsson.

 

Området runt omkring har präglat fastigheterna både interiört och exteriört och man har jobbat för att skapa ytor som är ljusa, välkomnande och möjliggör möten. Öppenhet och gemenskap har varit ledord.

 

– Vi lyckas få till ett fint kvarter som passar bra in i Vegas nya område. Som arkitekt är jag glad över att vi har en väldigt attraktiv träfasad som speglar Lindbäcks trästomme. Vi har dessutom jobbat med skiffer i bottenvåningen, något som jag tycker är jättespännande. Skiffer är ett naturmaterial, och att kombinera det med trä känns modernt och tidlöst på samma gång. Projektet är genomarbetat på en detaljnivå som gör att de boende kommer känna sig omhändertagna, säger Henric Munde, chefsarkitekt på Lindbäcks Bygg.

 

Byggandet sker i två etapper med start under det första kvartalet 2021. Den första etappen består av 157 lägenheter som beräknas vara inflyttningsklara 2022 medan den andra etappen med sina 135 lägenheter förväntas stå färdiga under 2022 och sommaren 2023.