Lindbäcks bygger stort bostadsprojekt i Huddinge

PRESSMEDDELANDE

Barings och Innovation Properties har gett Lindbäcks Bygg uppdrag att uppföra 264 lägenheter i projektet Grönskan i Skogås, Huddinge. De totalt fyra husen kommer att produceras i Lindbäcks fabrik i Piteå och levereras i volymer från Q3 2024 med etappvis färdigställande under 2025 och 2026.

Bostäderna får ett bra läge med närhet till Skogås pendeltågsstation, Skogås centrum och Sjötorpsparken. Projektet byggs med Lindbäcks trästommar från de norrländska skogarna, vilket kraftigt reducerar koldioxidutsläppet jämfört med traditionell betongstomme. Lindbäcks uppdrag omfattar nybyggnation av 264 hyresrättslägenheter fördelade på fyra hus i fem till sju våningar. Lägenheterna är varierande i storlek om 1-3 rum och kök inklusive balkong. Bostäderna kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Nivå Silver med höga krav på materialval, energi och klimatpåverkan.

– Genom ett nära och bra samarbete med vår kund har vi utvecklat en kostnadseffektiv produkt som är väl anpassad till platsen och möter kraven för ett hållbart, kvalitativt och modernt boende. Vår industrialiserade process och fabriksproduktion innebär att vi har kontroll på arbetsmiljö och kvalitet samt får en effektivare byggprocess. Vi är stolta över att kunna bidra till ökad bostadsproduktion i Stockholmsområdet och vara en del av Skogås utveckling, säger Hanna Ivansson, regionansvarig affärsutvecklare Mälardalen.

 

Kontakt