Lindbäcks bygger smarta små lägenheter för SABO

Idag stod det klart att Lindbäcks Bygg, Sveriges ledande aktör inom industriellt byggande, får bygga SABOs Kombohus Mini. Det fyraåriga ramavtalet gäller nyproducerade enrums- och tvårumslägenheter för allmännyttiga bostadsföretag.

Lindbäcks Bygg blev ett av tre byggbolag som får producera SABOs Kombohus Mini. Ramavtalet börjar gälla från sommaren 2015. Bransch- och intresseorganisationen SABOs mål är att öka nyproduktionen av små yteffektiva hyreslägenheter med innovativa lösningar. Ett mål som tillmötesgås på ett effektivt sätt av det Piteåbaserade byggbolaget.

– Vi är experter på små lägenheter och ledande inom byggande av studentboende. Vår industriella byggprocess lämpar sig lika väl för att producera små som stora lägenheter, säger Stefan Lindbäck, vd Lindbäcks Bygg.

Med inspiration från svenska Fjällen
Lindbäcks förslag går under namnet Aurora och är ett stilrent hus som lätt smälter in i ett förtätat område men som också gärna kan stå för sig själv. Inspirationen är hämtad från de svenska Qjällen och det norrländska ljuset. Avtalet med SABO begränsar lägenheternas yta till 45 kvadratmeter för en tvåa och 35 kvadratmeter för en etta där byggpriset inte får överstiga 14 000 kronor per kvadratmeter boyta.

– Vi har många innovativa lösningar på hur man bäst utnyttjar en liten yta. Samtidigt som vårt förslag är yteffektivt öppnar det för personliga lösningar, säger Stefan Lindbäck. Lindbäcks Bygg har sedan år 2006 samarbetat med SABO genom deras framtagna ramavtal där detta är företagets Qjärde med organisationen.

– Vi har ett mycket bra samarbete och har under årens lopp producerat Qler än 1000 lägenheter för SABOs allmännyttiga bostadsföretag inom ramen för avtalen, säger Stefan Lindbäck.

3 600 kvadratmeter per vecka
Varje vecka produceras 1200 kvadratmeter nyckelfärdiga bostäder i Lindbäcks fabrik. Företaget håller just nu på att etablera ytterligare en fabrik som kommer att stå klar inom tre år. När den nya produktionsanläggningen står färdig kommer Lindbäcks att kunna producera 3 600 kvadratmeter nyckelfärdiga bostäder varje vecka.

Ladda ner pressmeddelandet här