Lindbäcks bygger kvarteret Palmen åt Wiksténs Fastigheter i Boden

Lindbäcks har en byggrätt på Centralskolans tomt i Boden. Nu har Lindbäcks och Wiksténs Fastigheter tecknat en överenskommelse som innebär att Wiksténs förvärvar projektet kv. Palmen. Totalentreprenör för projektet är Lindbäcks Bygg.  – Det känns väldigt bra att vi hittat en hållbar lösning tillsammans med en långsiktig ägare och aktör på den lokala fastighetsmarknaden i Boden. Nu ser vi fram emot att påbörja markarbetet redan i april, säger Markus Holmlund, VD Lindbäcks Boende.

Projektet kv. Palmen består av 43 lägenheter fördelat på 1: or, 2: or och 3: or och planerad inflyttning blir sommaren 2021.

– Vi tycker det är viktigt att som fastighetsägare ta ett ansvar och bidra till den lokala utvecklingen. Blickar vi 7 år tillbaka har vi på Wiksténs Fastigheter tagit en aktivare och mer offensiv roll som samhällsbyggare i Boden. Med kv. Palmen kommer vi att ha investerat över 500 miljoner i byggnationer och projekt i Boden bland annat Köpkvarteret 43:an, Willys och Åbergsleden. Det ska bli spännande att jobba med Lindbäcks Bygg och göra en ny produktion med deras koncept, säger Dennis Wikstén, VD Wiksténs Fastigheter.

 

Wiksténs Fastigheter är ett anrikt fastighetsbolag med historia sedan 1950. Idag äger, förvaltar och utvecklar vi drygt 900 lägenheter och över 30 000 kvadratmeter näringslokaler. Det gör oss till Bodens största privata fastighetsägare och en stark och framåtdrivande aktör av Bodens samhällsutveckling. Med hyresgästen i fokus bygger vi Bodensarnas framtida samhälle.

Ladda ner pressmeddelandet här