Lindbäcks bygger fler lägenheter i Gällivare åt LKAB

Lindbäcks bygger för närvarande två bostadsprojekt åt LKAB i Kiruna och har nu tecknat avtal för 60 lägenheter i Gällivare centrum som sedan TOP bostäder kommer att äga och förvalta.  – Samarbetet och förtroendet från LKAB och TOP bostäder kommer vi att förvalta väl och ge Gällivare ett kvarter att vara stolta över, säger Ellen Bäckman, affärsutvecklare på Lindbäcks

Kvarteret Hasseln består av 60 hyresrätter fördelade över två huskroppar i sex våningar. Kvarteret ligger centralt precis vid entrén in till Gällivare stad.

— Det blir ett fint område där de nya och äldre kvarteren kommer att harmonisera på ett bra sätt. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med TOP bostäder och Lindbäcks bygg, säger Peter Segerstedt, chef på LKAB:s samhällsomvandlings-avdelning i Malmberget.

— Vi delar en gemensam målbild att bygga trygga och goda boendemiljöer för våra hyresgäster som flyttar från Malmberget. Det här projektet förstärker även bilden av Gällivare som attraktiv bostadsort, säger Esa Norojärvi, vd på TOP bostäder.

Chefsarkitekten på Lindbäcks som har ritat projektet har inspirerats av det geografiska läget.

— Byggnaderna skapar en södervänd gård som ger en överblick av staden, i periferin skymtar man Dundret och naturen. Fasaderna på huset har vi valt med inspiration av vårvinterns glittrande snö. Vi har också valt att skapa en trygg sfär med innergårdar där grannar kan mötas. Hasseln blir ett fint kvarter i en av stadens noder som förtätar och ger liv åt Gällivare centrum, säger Henric Munde.

LKAB:s nyproduktion av bostäder i Gällivare är en del av den samhällsomvandlingen i Malmfälten.

— Vi bygger hållbara bostäder i trä från skogarna här i Norrland och vi är glada att våra kunder också ser trähus som framtidens boende i Gällivare, säger Ellen Bäckman.

Bygglovshandlingarna är inlämnade till Gällivare kommun och de nya bostäderna i kvarteret Hasseln beräknas vara inflyttningsklara under hösten 2021.

Ladda ner pressmeddelandet här