Lindbäcks bygger energismarta hus åt Nynäshamnsbostäder

P R E S S M E D D E L A N D E. Lindbäcks har tecknat avtal med det kommunala bostadsbolaget Nynäshamnsbostäder. Avtalet gäller projekt Kullsta i Nynäshamn och omfattar 95 lägenheter i tre hus.  – Att de valt oss som bygger industriellt i trä är helt i linje med deras ambition att lägga stort fokus på hållbarhet och smarta energibesparingsåtgärder. Vi är mycket glada över förtroendet, säger Therese Bergdahl, affärsutvecklare på Lindbäcks. 

Projekt Kullsta består av tre hus med totalt 95 lägenheter som fördelas över 4 – 6 våningar samt 29 carports som skärmar av mot järnvägen.  Bostäderna får ett bra läge nära Nynäsgård pendeltågstation och ligger på en gata utan genomfartstrafik.

– Husen, som kommer att certifieras i enlighet med Miljöbyggnad silver, byggs i trä och med låg energianvändning, väsentligt mindre än BBR-krav. Solceller, laddstolpar och återanvändning av spillvärme är andra hållbara komponenter. Även att bygga centralt i staden med direkt anslutning till kollektiv trafik bidrar till att detta blir hus med ledande prestanda avseende hållbarhet, säger Sanja Batljan, VD Nynäshamnsbostäder.

De tre husen kommer att produceras i Lindbäcks fabrik på Haraholmen och monteras på plats i Nynäshamn i början av 2023.

 

 

 

 

Ladda ner pressmeddelandet här