Lindbäcks nominerad till Årets bygge 2017

Lindbäcks har byggt sex nya bostadshus i Valsta centrum i Märsta åt Sigtunahem. Ett projekt som nu har blivit nominerat till Årets bygge 2017.

– Valsta är ett bra exempel på hur det goda samarbetet mellan beställare, oss på Lindbäcks och arkitekten fungerar när det är som bäst. Det är väldigt hedrande och roligt att vi blivit nominerade, säger Wilhelm Risberg, vice VD Lindbäcks bygg.

Sigtunahem satte förutsättningarna när de utlyste upphandlingen av byggentreprenör för Valsta centrum för drygt två år sedan. – Sigtunahem hade satt ramverket med detaljplan, lägenhetsstorlekar och fördelning men också målsättningen ekonomiskt. Sedan fick vi som entreprenörer utgå från dem och tillsammans med arkitekten Henric Munde från Nyréns, skapade vi en kvalitativ och ekonomisk produkt som uppfyllde de ställda kraven, berättar Wilhelm.

Valsta centrum är byggt inom Sabos ramavtal med Lindbäcks för så kallade Kombohus Plus. Projektet är ett av 20 nominerade byggprojekt i Sverige som slutfördes under 2016. Tävlingen anordnas av tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst och vinnaren koras på Årets Bygge-galan på Cirkus i Stockholm den 27 mars. Byggindustrin skriver så här om de nya bostadshusen i Valsta i sin nomineringsartikel: ”Projektet genomfördes i samband med att centrumbyggnaden i Valsta rustades upp. Ambitionen att skapa ett trevligt centrumområde satte också sin prägel på utformningen och placeringen av de nya bostadshusen.

Ladda ner pressmeddelandet här