Lindbäcks Bygg tar första spadtaget för nya fabriken i Piteå Hamn

Lindbäcks, Sveriges ledande företag inom industriellt byggande av bostäder, bygger nu Europas modernaste husfabrik i Piteå hamn. Den nya fabriken ger det expansiva företaget en tredubblad produktionskapacitet. På torsdagen tog Stefan Lindbäck, vd Lindbäcks Bygg, det första spadtaget tillsammans med bland andra Peter Roslund, Piteå kommuns kommunalråd.

– Det här är en viktig manifestation som visar att vi nu på allvar är i gång med vår nya etablering, säger Stefan Lindbäck, vd och fjärde generationen i familjeföretaget Lindbäcks Bygg. Beslutet att etablera en ny fabrik togs redan i höstas efter att företaget under 2014 erhållit många nya stora ordrar och känt av en kraftigt ökad efterfrågan på industriellt byggda flerbostadshus.
– Den nya fabriken är utformad för att möta morgondagens krav på en hållbar, rationell och kostnadseffektiv produktion av kundanpassade bostäder, säger Stefan Lindbäck.

Tredubblad produktionskapacitet
Företaget som idag har sina största marknader i Mälardalen och i Norrland har valt att etablera den nya fabriken i hemmakommunen Piteå. Orsakerna är många, dels underlättar det logistiken och möjliggör flexibla transportsätt, dels har företaget fått en bra uppbackning från kommunen.
– Vi har haft ett väldigt bra samarbete med kommunen och fått den placering i hamnen som vi önskade, säger Stefan Lindbäck. I företagets nuvarande fabrik i Öjebyn utanför Piteå produceras varje vecka 20 lägenheter. Vid den nya fabriken kommer produktionskapaciteten att bli dubbelt så stor.
– Det kommer att bli Europas modernaste husfabrik där vi vidareutvecklar vår industriella byggprocess och fokuserar på miljön och ekonomin, säger Stefan Lindbäck.

150 nya jobb i Piteå
Peter Roslund, (s) kommunalråd i Piteå kommun är väldigt nöjd med den nya etableringen: – Etableringen av Lindbäcks Bygg på Haraholmen i Piteå förväntas ge drygt 150 nya arbetstillfällen och är därför en viktig satsning för hela regionen, säger Peter Roslund. Lindbäcks kommer att nyanställa cirka 150 personer, rekryteringen kommer dock att ske först i samband med att fabriken står färdig vid årsskiftet 2017/2018.

Ladda ner pressmeddelandet här