Kvarteret Dubbelkrut tar form – Lindbäcks bygger nytt i Skellefteå

Lindbäcks har tecknat avtal med SBB och kommer att bygga 161 lägenheter på Västra Erikslid i Skellefteå. Det nya bostadsområdet har nära både till natur och centrum – och byggstart sker redan i vår.

 

Kvarteret Dubbelkrut består av 161 hyresrätter fördelade över fyra huskroppar. Beställare är SBB, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

– Kvarteret Dubbelkrut blir ett fint bostadsprojekt på en plats med många goda kvalitéer. Arkitektens idéer är väl förankrade på platsen och vi som entreprenör ser fram emot att förverkliga dem. Tillsammans med SBB är vi två starka aktörer som kliver in i ett gott samarbete för att utveckla ett attraktivt område för Skellefteåborna, säger Ellen Bäckman, affärsutvecklare Norr på Lindbäcks Bygg.

Västra Erikslid är ett nytt bostadsområde i Skellefteå vars närhet till såväl grönområden som Erikslid centrum gör att det passar både små och stora familjer. Här ligger friluftsområdet Vitberget nära och Klockardalsparken, som idag är ett populärt utflyktsmål under vintertid, rustas just nu upp för att bli en trivsam mötesplats året runt.

– Det här är ett av de fyra bostadsprojekt som vi kommunicerade i december. Vi ser fram emot att tillsammans med Lindbäcks bygga dessa hus med trästomme och innovativ teknik som ger oss en energianvändning som ligger nära hälften av kravet i BBR. Projektet är ett steg mot vårt hållbarhetsmål att vara helt klimatneutrala 2030, säger Erik Hävermark, projektutvecklingschef på SBB.

Lägenheterna kommer att fördelas på fyra lamellhus och byggas i varierande storlekar, från 1 rok till 4 rok. Husen kommer att bli mellan fyra och sex våningar höga med fasader i trä och skiffer. Lindbäcks satsar på ny teknik för att bygga hållbara hus och i Kvarteret. Dubbelkrut görs en särskild satsning på spillvattenåtervinning för att optimera energiprestandan i lägenheterna. Det innebär att man tar tillvara på den energi som kommer från spillvatten och återanvänder det till värmesystemet. Husen kommer även förses med solceller på taken. Byggstart sker under våren 2021 och bostäderna väntas vara inflyttningsklara hösten 2022.

 

 

Ladda ner pressmeddelandet här