Grattis Stockholmshem! Hagsätravägen bästa nyproduktion i allmännyttan 2022

Stockholmshems bostadsprojekt Hagsätravägen har vunnit priset som bästa nyproduktion i Sveriges Allmännyttas tävling. Lindbäcks Bygg har varit byggentreprenör för det hållbara projektet. – Det är så roligt att Hagsätravägen vann, det är ett fint bostadsprojekt med genomgående hög hållbarhet – vi är väldigt stolta och glada och gratulerar Stockholmshem till ett fint projekt, säger Hanna Ivansson, affärsområdeschef i Mälardalen.

Lindbäcks är en av entreprenörerna som har avtal med Stockholmshusen* och Hagsätravägen i Rågsved är Stockholmshems första bostadsprojekt inom ramen för avtalet.

– Hållbarhet har varit ledordet i projektet och eftersom Stockholmshem valt att bygga industriellt i trä med oss har huset ett mycket lägre klimatavtryck än många andra nyproduktionsprojekt. Stockholmshem har också valt flera olika genomtänkta hållbarhetslösningar som präglar yttre miljö och dagvattenhantering, berättar Hanna Ivansson.

Juryns motivering: ”För ett mycket genomarbetat projekt ur alla perspektiv. Fin inplacering av byggnaderna i ett gammalt område. Husen samspelar mycket fint med den omgivande naturen. Den yttre planeringen av marken runt husen är väl genomförd och regnvattnet omhändertaget på ett mycket genomtänkt sätt. Innovativt att använda effektiva produktionsmetoder genom industriellt byggande och samtidigt få med en hög grad av detaljering och fin gestaltning. Här finns vad som annars ofta saknas, stor omsorg i detaljer och konstnärlig utsmyckning i bostadshus”.

Fakta Stockholmshusen i Rågsved 102 hyreslägenheter i två sexvåningshus på Hagsätravägen i Rågsved, södra Stockholm. Detta är Stockholmshems första Stockholmshus, stadens koncept för att bygga snabbare, effektivare och till lägre produktionskostnader. Ökat samarbete och seriellt byggande möjliggör lägre hyresnivåer än nyproduktion generellt.
Entreprenör: Lindbäcks Bygg, Arkitekt: Nyréns

Ladda ner pressmeddelandet här