David Sundström blir ny affärsområdeschef på Lindbäcks

Nu är det klart att det blir David Sundström som tar över som affärsområdes-chef för norra Sverige efter Mikael Thorgren. David kommer närmast från Region Norrbotten där han idag är näringslivschef. Han tillträder sin nya tjänst den 1 januari. – Det känns väldigt roligt att vi har fått med David på vår fortsatta utveckling av vår hemmamarknad i norr. Förutom att han leder försäljningsarbetet i norr kommer David även att ingå i vår ledningsgrupp där han kommer att ha en viktig roll i vårt strategiska utvecklingsarbete, säger Markus Holmlund, VD på Lindbäcks Boende.

David Sundström är sedan 2 år näringslivschef på Region Norrbotten. Innan dess har David arbetat ett antal år på Piteå kommun, bland annat som samhällsstrateg och näringslivschef. Han har också varit VD för Piteå Science Park.

– Jag ser verkligen fram emot att få vara med och förädla Norrlands gröna guld till hållbara och klimatvänliga bostäder. Jag känner också starkt för att reformera byggbranschen i Sverige så att vi kan skapa bostäder till de som behöver det mest, och med Lindbäcks byggsystem har vi alla möjligheter att göra stor skillnad. Dessutom känns det stimulerande att få vara med och bidra till fler arbetstillfällen i Piteå, säger David Sundström.

David Sundström tillträder sin nya tjänst som affärsområdeschef norr på Lindbäcks Boende den 1 januari 2020.