Lindbäcks bygger Svanenmärkta hyresrätter åt Genova

Lindbäcks har tecknat avtal med Genova för att bygga 35 hyresrätter i Alsike, Knivsta. – Vi kom in i ett tidigt skede och har haft ett nära samarbete med Genova och arkitekten på ETTELVA. Projektet genomförs med höga miljömässiga ambitioner och kommer att Svanenmärkas. Nu ser vi fram emot att börja producera dem i vår fabrik i Piteå, säger Fredrik Egger, projekt-utvecklare på Lindbäcks.

Projektet i Alsike består av ett hus i fyra våningar med 35 lägenheter. Planen är att Svanen-märka fastigheten som byggs med trästomme och tegelfasad. Alsike är vårt första projekt med Genova men att vi ser det här som starten på ett långsiktigt samarbete. – Redan nu har vi inlett en dialog för samarbete av ett annat projekt som omfattar ytterligare 250 lägenheter, säger Fredrik Egger.

– Projektet i Knivsta är ett mycket intressant projekt och följer vår strategi att börja bygga kvalitativa Svanenmärkta hyresrätter för egen förvaltning. Med vår stora projektvolym ser vi fördelar med ett effektivt och hållbart byggande i trä som kan anpassas i varje enskilt projekt. Vi ser fram emot ett gott samarbete med Lindbäcks, säger Michael Moschewitz, VD för Genova

Genova Bostad har som målsättning att öka antalet bostäder i trä. En målsättning som stämmer väl överens med oss på Lindbäcks då vi vill bygga attraktiva bostäder för fler och samtidigt sträva mot att Sverige ska nå uppsatta klimatmål genom att bygga bostäder i trä. Trä är inte bara ett av få förnybara byggnadsmaterial, det binder även koldioxid och ger lågt koldioxidutsläpp under hela sin livstid.

Ladda ner pressmeddelandet här