Lindbäcks tecknar avtal för väggspackling och ytbehandling med Conex

Lindbäcks fortsätter göra klart med alla leverantörer av produktionslinjer till den nya produktionsanläggningen på Haraholmen i Piteå. Det blir Conex Engineering i Luleå, med fabrik i Kalix, som får förtroendet att leverera en automatisk hantering av väggar för spackling och ytbehandling. – Conex har gett ett professionellt och bra intryck hela vägen, de hade bästa lösningen för våra behov helt enkelt, säger Ola Magnusson, projektledare på Lindbäcks.

Produktionslinjen kommer att hantera väggar som skapar bostadsvolymen.
– Lösningen som Conex levererar kommer att hämta väggar från vägglinjen och lämna ifrån sig ytbehandlade väggar i rätt ordning för montering, berättar Ola Magnusson.

Upphandlingen består av ett flöde av arbetsstationer, torkar, buffertar och lyftok. All sortering och förflyttning av väggarna är helautomatisk. När det spacklas används arbetsplattformar och all målning sker i kontrollerad miljö i en sprutbox. Lyftoket gör att det blir möjligt att koppla och lossa väggarna stående på golvet. Automatiseringen av väggförflyttningen gör också att målarna slipper hantera förflyttningar av väggar. Arbetsplattformarna/sprutbox utvecklas tillsammans med målarna för bästa möjliga ergonomi.

Avtalet omfattar 23,1 miljoner och Jimmy Abrahamsson, CEO på Conex Engineering, är glad över det kommande samarbetet med Lindbäcks.
– Det känns framförallt roligt att få leverera ett så komplext system lokalt här i Norrbotten. Normalt levererar vi oftast till kunder på den internationella marknaden och nu känns det bra att få använda vår kunskap för utveckling av Lindbäcks nya produktionsanläggning, berättar Jimmy.

FAKTA CONEX
Conex AB grundades 1996 som en teknikkonsult med inriktning mot datorstödd konstruktion, beräkningar och produktutveckling. Sedan starten har företaget haft långa och intressanta kundrelationer med flera av Sveriges ledande företag inom bl.a. fordons- och försvarsindustrin. Företaget har sedan starten utvecklats mot bredare tjänster och erbjuder idag även expertis inom process, produktion och automation samt projektledning. En viktig del i ökad leveransförmåga är tillverkningskapaciteten i fabriken i Kalix där tillverkning av egna produkter samt kundprojekt pågår sedan januari 2015. Conex sysselsätter idag 37 personer och levererar produkter och tjänster över hela världen.

Ladda ner pressmeddelandet här