Lindbäcks och Norran bygger bostäder på Älvsbacka Park

Det blir Lindbäcks Fastigheter och Norra Västerbottens Fastigheter AB, med Lindbäcks som majoritetsägare, som tillsammans kommer att bygga och förvalta 59 nya lägenheter på Älvsbacka i Skellefteå. En första inflyttning bedöms ske i slutet av år 2012. Redan nu har 52 av de 59 lägenheterna preliminärt bokats genom Fastighetsbyrån i Skellefteå.

Projektet kommer att byggas ett stenkast från de populära bostadsrätterna på Älvsbacka Strand och har således ett älvnära läge i kombination med gångavstånd till centrum. De väl disponerade, öppna och ljusa lägenheter ges med god standard och har extra kvalitéer som en väl tilltagen balkong i sydvästläge. Upplåtelseformen är kooperativ hyresrätt som kan ses som en blandning mellan en hyresrätt och en bostadsrätt. Samtliga framtida lägenhetsinnehavare blir medlemmar i den kooperativa föreningen som bildas och kommer genom sitt medlemskap att kunna påverka sin boendesituation och framtida boendekostnader.

Den närmsta tiden kommer nu Lindbäcks och NV Fastigheter ytterligare forma sitt erbjudande där målsättningen är att spaden sätts i backen under kommande vår/sommar 2012 med en första inflyttning i slutet av samma år.

Ladda ner pressmeddelandet här