Lindbäcks bygger Stockholmshems första Stockholmshus

Lindbäcks har påbörjat produktion av 102 hyreslägenheter i fabriken på Haraholmen i Piteå åt Stockholmshem. De två sexvåningshusen, som ska monteras och byggas på Hagsätravägen i Rågsved, är Stockholmshems första inom ramen av Stockholmshus, ett samarbetsprojekt mellan de allmännyttiga bostadsbolagen och Stockholm stad. – Avtalet med Stockholmshus är tecknat utifrån beställarens önskemål om att snabbt och kostnadseffektivt bygga hyresrätter med god arkitektur och höga krav på hållbarhet, säger Lill Young Storrönning, projektutvecklare på Lindbäcks.

Redan första kvartalet 2021 ska de stå klara för inflyttning, Stockholmshems första Stockholmshus med 102 hyreslägenheter i Rågsved nära natur och bra kommunikationer. Stockholmshusen byggs utifrån ett särskilt framtaget gestaltningskoncept.

– Ramavtalet med Stockholmshus har tydliga mål gällande allt från samarbete

till arkitektur och hållbarhet och det är en väldigt lärorik process inför varje projekt vi får förtroendet att bygga. Husen på Hagsätravägen kommer att följa konceptets fina karakteristiska gestaltning, säger Lill Young.

Husen på Hagsätravägen kommer att innehålla totalt 102 hyresrätter med storlekar på 1–4 rum och kök. Husen utformas för att passa in med den befintliga 50-talsbebyggelsen, och på taken kommer det att finnas solceller som genererar förnybar energi och som ska användas för drift av bland annat ventilation, fläktar och hissar.

Ladda ner pressmeddelandet här