Nu bygger vi fler ungdomsbostäder åt Wästbygg

Lindbäcks har signerat ett avtal med Wästbygg som innebär att vi ska bygga 84 ungdomsbostäder i Hökarängen.

– Vi bygger just nu liknande ungdomsbostäder i Tullinge och är förstås glada över förtroendet att bygga fler av de fina bostäderna åt Wästbygg, säger Fredrik Egger, projektutvecklare på Lindbäcks Boende.

De 155 ungdomsbostäderna i Tullinge som vi bygger nu och som kommer att vara inflyttningsklara i höst är Lindbäcks första projekt åt Wästbygg. I sommar blev det klart att vi kommer att bygga ytterligare 84 ungdomsbostäder, denna gång i Hökarängen.

–  Wästbygg har tagit fram ett fint och funktionellt koncept för ungdomsbostäder som också passar vårt byggsystem bra. Förutom att Wästbygg är en ny kund så var bostäderna i Tullinge dessutom vårt första projekt i vår nya fabrik vilket gör att det är lite extra roligt med ett förnyat förtroende. Vi värdesätter långsiktiga goda kundrelationer väldigt högt här på Lindbäcks, säger Fredrik Egger.

Byggnaden kommer att ha fem våningsplan och bestå av industriellt producerade trävolymer där varje volym monteras på plats och motsvarar en lägenhet.
– Vi har tidigare byggt liknande projekt med ungdomsbostäder i trämoduler och det känns kul att fortsätta på den vägen eftersom trä är ett hållbart material med mindre klimatpåverkan, säger Jörgen Modig, regionchef Öst, Wästbygg projektutveckling AB.

Bostäderna ska stå klara för inflyttning hösten 2020.

Ladda ner pressmeddelandet här