Lindbäcks bygger 330 lägenheter i Stockholmsområdet

Lindbäcks bygger 330 lägenheter i Stockholmsområdet Byggföretaget Lindbäcks befäster sin starka ställning i Mälardalen. Företaget har fått uppdraget att bygga 120 bostadsrätter i Tyresö och 210 hyresrätter i Sigtuna. Projektens ordervärde är totalt 360 miljoner kronor.
– Vi har de senaste 15 åren haft en kontinuerlig produktion i Mälardalen och med dessa två stora projekt säkerställer vi vår position som ledande producent av industriellt tillverkade flerbostadshus, säger Stefan Lindbäck, vd Lindbäcks Bygg. Företaget, som har sitt säte i Piteå, har de senaste åren stadigt ökat sin marknadsandel i Mälardalen och byggföretaget är nu bland de tio största.
– Av vår totala produktion går numer 70 procent till Mälardalen och 30 procent till Norrland, säger Stefan Lindbäck.

Fokus på effektiva processer
Med projektstart våren 2014 kommer Lindbäcks Bygg att bygga 120 lägenheter centralt i Tyresö vid Bollmora gårdsväg. Beställare är Oscar Properties AB och Wallenstam AB och lägenheterna kommer att upplåtas som bostadsrätter. Bostäderna kommer att produceras enligt Lindbäcks industriella byggsystem och produktionen i fabrik beräknas starta i augusti 2014. Hela projektet ska vara färdigställt i november 2015.
– Vi ser fram emot samarbetet med Oscar Properties AB och Wallenstam AB. De, liksom vi, har fokus på hög kvalitet, standard och effektiva processer, säger Stefan Lindbäck. Det totala värdet på projektet i Tyresö är 150 miljoner kronor.

 

Lindbäcks fyller 90 år
I april 2014 startar nästa stora byggprojekt i Valsta Centrum i Märsta. Uppdragsgivare där är Rikshem och det kommunala bostadsbolaget Sigtunahem som beställt 210 lägenheter i sex punkthus om 5 och 8 våningar. Hela projektet ska vara färdigställt i maj 2016 och är värt 210 miljoner kronor. Lindbäcks Bygg har under 2013 haft en omsättning på cirka 600 miljoner kronor. Under året 2014 kommer företaget att fira 90-årsjubileum.
– Vi har 90 års kunskap och erfarenhet av bostadsbyggande och har de senaste 20 åren satsat stora resurser på att utveckla vårt industriella byggsystem för en rationell och hållbar produktion. Det har gett resultat, säger Stefan Lindbäck.

Ladda ner pressmeddelandet här