Lindbäcks bygger 280 lägenheter för Svenska Studenthus i Umeå

Lindbäcks Bygg, Sveriges ledande aktör inom industriellt byggande av flerbostadshus, har fått uppdraget av Svenska Studenthus att bygga 280 studentlägenheter i anslutning till Umeå universitet. Byggstart sker redan i höst och inflyttning påbörjas i samband med höstterminen 2016.
– Vi är väldigt glada över uppdraget och samarbetet med Svenska Studenthus. Vi har under en längre tid haft planer på att etablera oss i en större omfattning i Umeå och detta uppdrag blir ett bra tillfälle att visa upp vår moderna träbyggnadsteknik i Umeå, säger Mikael Thorgren, affärsområdeschef på Lindbäcks Bygg. Det familjeägda företaget bygger alla sina hus i trä som är ett naturligt och hållbart material. Produktionen sker inomhus i fabrik i Piteå och modulerna levereras sedan kompletta och monteras på plats, vilket gör byggprocessen kort och ger sunda hus.

 

280 välplanerade ettor
I Umeå kommer studentlägenheterna att inrymmas i tre husbyggnader som ligger precis intill Universitet, idrottsplats, SLU och Norrlands universitetssjukhus. Merparten av de 280 studentlägenheterna är välplanerade ettor på cirka 21 kvadratmeter med fullständig funktionalitet vad gäller kök och badrum. Lägenheterna är ritade av arkitekt Erik Wijkmark och husen av Reflex arkitekter. Redan i höst påbörjas grundläggningsarbetet och montering av den första delen kommer att ske före årsskiftet i år. Inflyttning blir i samband med terminsstart hösten 2016.
– Detta projekt blir starten på ett större område där planer finns för hundratals nya studentbostäder. Vår förhoppning är att vi, med vår mångåriga erfarenhet som byggare och förvaltare av studentbostäder, kommer att kunna ta en stor roll i de kommande projekten när de blir aktuella att genomföra, säger Mikael Thorgren.

Ladda ner pressmeddelandet här