Komplettan nominerad till bästa nya studentbostadskoncept

Lindbäcks nya studentbostadskoncept Komplettan har blivit nominerad till årets bästa nya studentbostadskoncept, The Class Best New Student Housing Development of the Year Award, i Europa av den ideella stiftelsen ”The Class of 2020”. – Det är väldigt roligt att vårt studentboende uppmärksammas internationellt och att vi får en bekräftelse på att vi har utvecklat ett koncept som håller en hög nivå och som uppfattas ge studenterna en bättre upplevelse av sin studietid, säger Hans Lindbäck, VD Lindbäcks fastigheter.

Komplettan är lika smart som sina hyresgäster. För några år sedan frågade vi studenter vid Luleå tekniska universitet (LTU) hur de skulle vilja bo under sina studieår. Bland svaren kunde vi se att de ville ha ett attraktivt och funktionellt boende till en hyra som skulle ge pengar över till annat under studietiden.
– Vi tog oss an utmaningen att ta fram ett boende som skulle vara socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart för studenterna och resultatet är en lägenhet på 16 kvm som innehåller allt från hall till kök, sovplats, matplats och toalett med dusch. En lägenhet som, även om den är väldigt liten till ytan, upplevdes som rymlig, mysig och funktionell av studenterna. Hyresnivån på max en tredjedel av studielånet ger utrymme till en rolig fritid och framförallt ger det alla möjlighet att ha råd att studera utan att göra avkall på ett bra boende. Vi lyckades också bygga lägenheterna inom ramen för vår byggmetod med volymer för att uppnå miljömässiga fördelar, berättar Helena Lidelöw, konstruktionschef på Lindbäcks, biträdande professor på LTU och projektansvarig för Komplettan.

Komplettan, utvecklad tillsammans med studenter och arkitektbyrån Nordmark & Nordmark i Luleå, byggs just nu i Umeå på Sofiehem åt vår kund Balticgruppen och kommer att byggas som ett egenregiprojekt på Campus vid Luleå tekniska universitet till våren.

FAKTA ”The Class of 2020”

• Det är en ideell stiftelse med ca 50 partners från hela Europa.
• Syftet är att lyfta fram goda exempel på studentboende och konkreta koncept som kan ge studenterna en bättre upplevelse av studenttiden, forska och undersöka hur bra boende kan påverka goda studieresultat.
• The Class conference of 2016 med 450 deltagare och där pristagarna utses, går av stapeln den 2-3 november.

http://www.theclassconference.org/

Ladda ner pressmeddelandet här