Hej Malmö! Nytt samarbete mellan Lindbäcks och MKB Fastighets AB

Norrland, Mälardalen, Västkusten och nu Skåne. Lindbäcks, som bygger industriellt producerade flerbostadshus i trä, täcker nu in landet från Kiruna i norr till Malmö i söder. – Vi är inne i en stark expansion. Vi har investerat i en ny produktionsanläggning och har nu kundprojekt i hela Sverige. I Malmö, som är en helt ny marknad för oss, har vi signerat två avtal med Malmös kommunala fastighetsbolag. Vi kommer att bygga totalt 189 lägenheter fördelat på projekt i Lindängen och på Segeparksgatan. Det känns roligt att vara en del av samhällsbygget i Malmö och vi är glada över MKB:s förtroende, säger Markus Holmlund, affärschef Lindbäcks.

I och med avtalet med MKB har Lindbäcks anställt fast personal i Skåne. – Skåne är en expansiv region, vi bygger även 175 studentlägenheter åt AF Bostäder i Lund. Vi ser att det finns en efterfrågan och de 364 lägenheter vi har klart med nu är en bra början, säger Markus Holmlund.

Färdiga volymer produceras i en av produktionsanläggningarna i Piteå och transporteras sedan till byggarbetsplats. – Vi har testat att skeppa våra volymer till projektet i Lund med båt med lyckat resultat och mest troligt kommer även volymerna till dessa projekt att transporteras med båt, säger Markus.

Markarbetet på Lindängen är igång sedan ett par veckor tillbaka och bygget på Segeparksgatan inleds efter årsskiftet. Båda projekten beräknas stå inflyttningsklara i slutet av nästa år.

Bildtext: Lindbäcks ska bygga 68 lägenheter på Segeparksgatan i Malmö åt MKB Fastighets AB.

Ladda ner pressmeddelandet här