Första spadtaget på Älvsbacka Park i Skellefteå

I strålande solsken togs under förmiddagen det första spadtaget på Älvsbacka Park i Skellefteå. De första lägenheterna på området kommer att färdigställas för inflyttning redan under sommaren 2013.

Vid spaden hjälptes fyra herrar åt med det första spadtaget för bygget av Älvsbacka Park. Det var Anders Westermark, Norra Västerbotten Fastighet AB, Hans Lindbäck, Lindbäcks , Bert Öhlund, kommunalråd, och Lorents Burman, byggnadsnämndens ordförande, som tog i var sitt handtag. Totalt på området kommer 59 lägenheter att uppföras och då inom ramen för upplåtelseformen kooperativ hyresrätt. Nu byggs alltså den första etappen med 35 lägenheter och 1 st gemensamhetslokal för inflyttning redan i juni 2013, men redan planeras för en eventuell andra etapp med 24 lägenheter. Etapp 2 har då en preliminär inflyttning under november-december 2013. Totalentreprenör är Lindbäcks Bygg som nu färdigställer sitt andra projekt på området (det första var de tre sjuvåningshusen på Älvsbacka Strand). Denna gång tillämpar dock företaget till 100 % sitt eget byggsystem med volymelement.
– Då vi utför merparten av våra arbeten i en säker och väderskyddad fabriksmiljö får vi ett rationellt byggande med en kort insats på byggarbetsplatsen i kombination med en hög boendekvalitet och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vi bygger helt enkelt sunda bostäder för de framtida hyresgästerna säger Mikael Thorgren, affärsområdeschef på Lindbäcks Bygg AB.

Ladda ner pressmeddelandet här