Betalning av hyran

Hyran är en förskottsbetalning och skall betalas senast sista vardagen före varje månadsskifte. Vi skickar inte ut några hyresavier utan denna hämtar du själv på ”Mina sidor”. Även om du inte fått någon avi har du en skyldighet att betala hyran. Betalar du för sent debiteras du påminnelseavgift, ränta och ev. inkasso.
Du kan betala din hyra genom att hämta hyresavin som pdf via Mina sidor eller anmäla dig till autogiro eller e-faktura.

 

Mina sidor
Är det första gången du loggar in på Mina sidor efter att du tecknat ett hyreskontrakt använder du ditt personnummer, 10 siffror och utan bindestreck, som användarnamn och sedan trycker du på Hämta nytt lösenord. Du får då en verifikationskod skickad till din e-post. Använd sedan denna verifikationskod för att skapa ett nytt lösenord.


Autogiro
Att betala hyran med autogiro är enkelt och kostnadsfritt. Hyresbeloppet dras från ditt konto varje månad på förfallodagen vilket säkerställer att hyran alltid betalas i rätt tid. Vi ser helst att alla ansluter sig till autogiro då det underlättar för alla parter. Du ansvarar för att det finns täckning på kontot. Om täckning saknas måste du se till att betalning sker på annat sätt.

Ansök om autogiro via din internetbank eller ansök om autogiro genom att fylla i en blankett som skickas till hyresvärden hittar du här »

 

E-faktura
E-faktura anmäler du själv via din internetbank. Tjänsten är kostnadsfri. Du får då din hyresavi elektroniskt direkt till internetbanken – smidigt, enkelt och bekvämt.

Fördelarna med e-faktura:

  • Enkelt att betala var du än befinner dig
  • Ingen pappersavi, dvs bättre för miljön
  • OCR-nummer och belopp är redan ifyllt
  • Betalningen sker på rätt datum
  • E-fakturan sparas i din internetbank