Europas modernaste producent av flerbostadshus

Lindbäcks växer och nu bygger vi Europas modernaste produktionsanläggning på Haraholmen i Piteå och rustar vår befintliga fabrik i Öjebyn, Piteå. Målet är att tredubbla vår produktionskapacitet och fortsätta leverera hög kvalitet till våra kunder i norr, Mälardalen och Västkusten. Den nya anläggningen, helt försörjd av förnybar energi, invigs den 19 december 2017.

Nu bygger vi Europas modernaste produktionsanläggning på Haraholmen i Piteå, en anläggning lika stor som sju fotbollsplaner. Målet med anläggningen är fortsätta säkra våra leveranser och att tredubbla dagens produktionskapacitet från 800 färdiga lägenheter per år till 2400 stycken. Anläggningen, som är en investering på en halv miljard kronor, är även en satsning som kommer att skapa cirka 150 nya arbetstillfällen.

I vår fabrik i Öjebyn utvecklar och förnyar vi vår byggprocess för att ta fram den teknik och de mest effektiva metoderna som ska göra vår nya fabrik till en av Europas modernaste. Vår industrialiserade och rationella byggprocess är utvecklad genom principerna inom Lean Production, en filosofi om hur man hanterar resurser, i ett nära samarbete med forskare och studenter på Luleå tekniska universitet.

Hållbarhet är en viktig utgångspunkt och hela anläggningen kommer att försörjas av förnybar energi. Elförsörjningen sker genom solpaneler på taket och uppvärmningen kommer genom fjärrvärme från vår granne SunPine AB.

Etableringen vid Piteå Hamn ger logistiska fördelar. Förutom en hållbar och innovativ byggprocess och logistik satsar vi mycket på att göra anläggningen till en attraktiv arbetsplats.

Här kan du se en film som visar en illustration av hur anläggningen kommer att se ut när den är klar.

Fakta om Lindbäcks produktionsanläggning

Investeringskostnad: ca 480 mkr
Yta: ca 42 000 m2, inkl produktion, lager, kontor, restaurang, personalrum mm.

Kapacitet: 1600 lgh/år, vilket tillsammans med produktion i befintlig anläggning innebär produktionskapacitet på 2400 lgh/år

Antal arbetstillfällen: 150 vilket innebär att vi växer från ca 250 till ca 400 anställda.

Byggstart: våren 2016

Invigning: 19 december 2017

Produktionsstart: januari 2018