Inflyttning

Välkommen till oss!

Tillträde
Du har tillträde till lägenheten från och med klockan 12.00 den dag hyresavtalet börjar gälla. Är detta en lördag, söndag eller helgdag är det inflyttning kl 12.00 första vardagen därefter.

 

Besiktning
Besiktning av lägenheten sker i samband med avflyttning. Det är den utflyttande hyresgästen som bokar besiktningen med fastighetsägaren. En kopia av besiktningsprotokollet kommer att finnas i din lägenhet.

 

Elabonnemang
Om du inte bor i en av våra studentbostäder måste du teckna ett elabonnemang för lägenheten innan du flyttar in. Du väljer själv vilken leverantör av el du önskar. Om du inte gör något eget val anslut boende i Piteå till Pite Energi och boende i Luleå till Luleå Energi. Kostnad för uppvärmning och vatten ingår i hyran. Fastigheterna är anslutna till kommunens fjärrvärme.

 

Nycklar
Vid inflyttningen får du tre originalnycklar (bor du i studentbostad får du två nycklar) till lägenheten och ibland även extra nycklar till port, tvättstuga, postfack mm. Lägenhetsnycklarna är alltid stämplade med samma nummer. Kontrollera att du fått samma nummer på alla nycklarna och att antalet stämmer.